Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


William Fevre - mineralske vine fra Chablis
Anmeldelse af de bedste vine fra William Lefevre.

Chablis er Bourgognes nordligste distrikt. Chardonnaydruen modner lige akkurat i dette nordlige distrikt, der er beliggende blot 30 km syd for Champagne. Fokus i Chablis er mineralitet og en spændstig syre. Chablis skal helst stå rent i udtrykket, uden for meget fad og med mineralitet/ terroir i fokus. Vinene fra William Fevre leverede flot Chablis karakter over en bred kam, vi bringer her anmeldelser af vores 3 favoritvine i smagningen.


Vore bedømmelser:

William Fevre, Petit Chablis 2015, Frankrig
5 stjerner
139,95 kr. hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Intens citrus og grape, brandnælde og mineralsk flintet præg . I munden en frisk læskende syre, der bakkes op af en tilpas koncentration og mundfylde. Raffineret. Lækkert match til muslinger og østers.

William Fevre, Chablis Montmains 1.Cru 2014, Frankrig
5 stjerner
269,95 kr. hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Flint, hø, lyse sommerblomster, citrus, nektarin. God fyldig frugt, bakket op af en fin syre, flot mineralsk saltet præg. .

William Fevre Chablis, Vaillons Premier Cru 2015, Frankrig
5 stjerner
299,95 kr. hos Erik Sørensen
Smagsnoter: Smør, hasselnød, let petroleum,. Flot frugt af kvæde og fersken og en forfriskende røde grape indover. Flot mineralitet med salt præg. Superelegant veldrejet Chablis.


Alt om vin deltog i branchesmagningen der foregik i København d. 6/4-2017. Smagningen var arrangeret af den danske importør Erik Sørensen vin. Vinene blev præsenteret af winemaker Didier Seguier.

Sådan bedømmer vi:
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i pris ift. kvalitet, De opgivne priser er priser som det fremgår af Erik Sørensen hjemmeside d. 6/4.