Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

Red
Varedeklaration af vin på vej, eller?

EU embedsmænd har overfor vinbranchen varslet at vin skal have en varedeklaration på etiketten, på linie med andre fødevarer. Hidtil har vinproducenterne kun skulle opgive anvendelsen af allergener som eks. konserveringsmidlet sulfit og alkoholprocent på etiketten. EU embedsmænd vil have vinproducenterne til at oplyse eks. indhold af kalorier og ingredienser (druer, gær og evt. sukker mm.) i vinen. Producenterne har af embedsværket fået et år, til at komme med forslag til hvad der skal deklareres.

Kommer kommissionen kontroversielt påbud til undsætning?
Varedeklaration er et kontroversielt emne i vinbranchen, og EU kommissionen har nu meddelt at de indtil videre ikke vil kræve denne type varedeklaration for vin. Således vil vin og alkoholldrikke over 1,2% alkohol stadig være undtaget fra det generelle påbud om deklaration af fødevarer.

Således er der ingen sikker tidsplan for krav om oplysninger af hverken energiindhold, ingredienser, eller for den sags skyld "udløbsdato" på din vin. Der er dog blandt forbrugerne en stigende efterspørgsel på netop en varedeklaration, og flere steder har man ad frivillighedens vej eks. Oplyst om energiindholdet i vin.

Indtil varedeklaration bliver påbudt, kan du her på Alt om Vin læse om energiindholdet i de forskellige typer af vin.