Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Anmeldelse: Coravin 1000 - Tap et glas vin fra flaske
Tap et glas vin fra din bedste flaske som var det en Bag-in-box

Coravin 1000 er en del af Coravin Wine Systems serien, med hvilken du kan tappe et glas vin gennem korkproppen i flasken og den resterende vin i flasken kan holde sig i måneder. Hos Alt om VIn har vi testet en Coravin aftapper gennem det seneste halve år, og vi bringer her vore konklusioner.

Teknisk
Med Coravin kan du tappe vin af flasker med korkprop ved at indføre en kanyle gennem proppen, gennemkanylen injiceres et overtryk af gastypen argon. Overtrykket vil tillade at man gennem samme kanyle taper et glas vin. Den argon der efterlades i flasken, vil konservere vinen, og sikre vinen mod iltning. Coravin 1000 “aftapperen” kommer med små argon gaspatroner der i praksis holder til aftapning af ca. 30-40 glas vin.

Idéen med Coravin
Med Coravin kan du aftappe et glas vin, og efterfølgende lade flasken stå i flere måneder uden der sker nævneværdige ændringer. På Alt om Vin er erfaringen at vinen uden problemer holder 2 måneder, men vinene mister en smule af deres umiddelbare frugt og struktur hvis de får lov at stå meget længere. Men det er et smart system hvis man gerne vil have muligheden for at tappe sig et godt glas i hverdagen, uden at man skal drkke en hel flaske. Man har således mulihged for at have et udvalg af vine stående klar til aftapning i hverdagen. Hvis du er typen der har lyst til et glas Chardonnay den ene dag, og et glas Pinot Noir den næste er Coravin en glimrende anordning.

Gode sider ved Coravin
Mulighed for at tappe et godt glas vin uden at man skal drikke hele flasken på en gang.
Man kan have et sortiment af vine man kan vælge imellem i hverdagen.
Elegant design
Nem at bruge

Ulemper
Kun til korkpropper
Flaskerne skal opbevares stående efter gennembrud af kanyle, da proppen kan være flere dage om at lukke sig ordentligt, og argon gassen skal lægge sig på overfladen af vinen.
Nålen i Coravin er meget “skrøbelig”, og korkrester stopper den jævnligt til.
Dyr i anskaffelse (2450 kr.)
En gaspatron koster ca. 80 kr. Og holder til ca. 4-5 flasker vin.

Konklussion
Den inkarnerede vindrikker der sætter pris på et godt glas vin i hverdagen, kan have stor glæde af Coravin. Systemet giver mulighed for at tappe 1 glas god vin i hverdagen, og flasken kan holde sig i månedsvis.

Se hvordan Coravin fungerer i dette videoklip