Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Ægte koldklima Eiswein fra Sibirien

Sibirien er kendt for sin bidende kulde, og ekstremt kolde vintre. Ikke just et område man forbinder med vinavl, men så alligevel vil en entrepenant sibirisk vinavler ændre på denne opfattelse. Især har han forhåbninger om at hans Eiswein vil kunne gøre sig godt. Vladimir Vagner der stå i front for den 12 hektar store vingård Altaiskaia Loza, fortæller hvordan vingården blev anlagt tilbage i 2009.

Pinot Noir og Eiswein fra Sibirien
Vingården blev anlagt i samarbejde med franske vinavlere, og efter undersøgelser og nogle indledende forsøg med 600 vinstokke blev 5 sorter udvalgt, heriblandt Pinot Noir og Muscat blanc. Overraskende nok har vinstokkene vist sig at klare den hårde sibiriske vinterkulde. Sommeren i Sibirien kan nå højder som flere af de franske vindistrikter,og druerne har opnået acceptabel modningsgrad. Hidtil har man produceret såvel røde som hvide bordvine, men især har man opnået succes med at producere Eiswein. Og netop her er betingelserne ideele i Sibirien. Endnu har vingården i Sibirien ikke produceret til det internationale marked, men ambitionerne er klare for Vladimr VAgner, Sibirien skal på vinverdenskortet!