Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste vine i test

Vi har smagt og testet en række vine. Vi anmelder her de bedste målt på skalaen pris/kvalitet.


Tarapaca Chardonnay Gran reserva 2015, Leyda, Chile
6 stjerner
100 kr. v. 2 stk. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Lækker markant mineralsk næse, stenfrugter, lyse blomster og et strejf af ristede nødder fra det velintegrerede fad. Fyldig mineralsk vin der er balanceret med en forfriskende syre. Lækker og komplet vin. Kup til prisen.


Nero d''Arcole 2012, Desmonta, Italien
6 stjerner
125 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Mørk frugt, chokolade og kamfer. Lækker moden frugt der bakkes op af en livgivende frugtsyre. Cremet og solmoden og ganske potent vin. Prøv den gerne til et stykke rødt oksekød.


Chateau Martinet 2011, Saint Emilion Grand Cru, Frankrig
6 stjerner
149,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Lækkert fadpræf af mørk chokolade der bakkes op af en flot perfekt modnet frugt af solbær og blommer. Fint krydret, grøn peber/ urter. Rank garvesyrestruktur. Bentør, elegant, harmonisk med god koncentration. Flot repræsentant for St. Emilion.


Milianti Aglianico Beneventano 2014, Italien
6 stjerner
59,75 kr. v.6 hos Skjold Burne
Smagsnoter: Dyb mørk frugt, ristet kaffe. Solvarm moden frugt af brombær, meget smidig vin. Let sødmefuld og mærkbar alkohol. Imponerende meget vin for pengene. Perfekt til festbuffetten.


Niepoort, 10 years old white (hvid portvin)
6 stjerner
249,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Kvæde, honning, marcipan, valnødder og peber, rundet af med en mineralsk afslutning. Fyldig cremet lækker sag. God som aperitif til tapas og til ostebordet.


Mure, Cremant dAlsace brut, Frankrig (mousserende)
5 stjerner
119,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Friskbagt brød, nektariner, pære. Kælne bobler, og god fyldig mousse. Frisk, fyldig og veldrejet sag.


Tarapaca Pinot Noir Gran reserva 2013, Leyda, Chile
5 stjerner
100 kr. v. 2 stk hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Modne blommer, vanillestrejf, og florale/ urtede noter. Harmonisk mellemfyldig solkinspinot. Lækker cremet struktur.


Fiorino 2014, Toscana Rosso, Italien
5 stjerner
64,75 kr. v. 6 stk. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Frugtbombe, solbær og blommer og forfriskende snert af grøn peber, og let mineralsk afslutning. Solmoden frugt med alkoholniveau. Meget smidig vin der vil egne sig til festbuffeten.


Ch. Tour Calon 2011, Montagne Saint Emilion, Frankrig
5 stjerner
99,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Mineralsk, grafit, solbær, hindbær, ristet kaffe. Fin struktur, charmerende fløjlsbløde tanniner. Mellemfyldig særdeles elegant vin.Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget oktober 2016. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser.