Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Test af vinene fra Allegrini.

De bedste vine i test. Gode italienske vine.

Vi har smagt og testet udvalgte vine fra Allegrini.

Allegrini er en særdeles kendt italiensk vinfamilie. Især er de kendt for deres vine fra Veneto distriktet, hvor familien har dyrket vin i flere århundreder. Allegrini blev ikke mindst kendt for at udfordre kravet om brugen af Molinara druen i vinene fra Valpolicella. Molinara druen er syrlig og giver et oxideret præg. Faktisk blev flere af vinene fra Allegrini i en periode deklassificerede da de ikke indeholdt den foreskrevne mængde Molinara. I længden fik Allegrini dog ret, da Valpolicella klassifikationen blev ratificeret, og Allegrinis vine er igen klassificerede som Valpolicella.

I dag hersker der ingen tvivl i den internationale vinverden, Allegrini er en stjerneproducent.

Alt om vin var inviteret til pressesmagning af vinene fra Allegrini. Det generelle indtryk var at det var vine af høj klasse, og den gode nyhed er at de gode vine starter ved små 70 kr. flasken, men selvfølgelig kan man også gå “all in” og købe den noget dyrere Amarone og stjernevinen "La Poja". Der er valuta for pengene fra bund til top.

Vore bedømmelse:
Belpasso 2013, Allegrini, Veneto, Italien
6 stjerner
Et regulært kup
Pris: 69,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Generøs duft af solmodne kirsebær og brombær. Rund flot mellemfyldig saftig. Elegant og harmonisk vin.
Allegrini 2012, Palazzo Della Torre IGT Veronese, Italien
6 stjerner
Komplet vin
Pris: 109,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Tørv og tobak og modne kirsebær. Fyldig tør vin med god balance og mange fine smagsindtryk. Mineralsk afslutning der fuldender billedet af en komplet vin.
Allegrini 2011, Amarone della Valpolicella Classico, Italien
6 stjerner
Stor og velproportioneret Amarone
Pris: 349,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Mørk, dyb moden. Kirsebær, mokka, chokolade, grøn peber, kamfer. Stor koncentration og fylde og god struktur der brydes af en forfriskende frugtsyre. Meget vedholdende vin med mange smagslag. Harmonisk og stor vin. Sådan! Og den gode nyhed, den liver bedre de kommende år.
Allegrini 2009, La Poja, IGT Veronese, Italien
6 stjerner
Stor vin
Pris: 449,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Dyb velmoden frugt, solbær, brombær og blommer. Flot velintegreret fadpræg, mokka og mørk chokolade. Kamfer. Stor dydbe og koncentration og stadig en fin mineralitet. Fed fyldig og cremet vin, fløjlstanniner og flot syrestruktur.
Allegrini 2013, Valpolicella Superiore, Italien
5 stjerner
Lækker cremet og rund vin
Pris: 99,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Mørke bær, Kirsebær og solbær. Kamfer og grafit og lækkert fadpræg af ristet kaffe og en anelse patineret læder. Lækker saftig mellemfyldig vin med cremet struktur. 5 store.
Allegrini 2012, La Grola, IGT Veronese, Italien
5 stjerner
Fyldig og krydret vin i flot balance
Pris: 139,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Fin balance i duften mellem moden kirsebærfrugt og ristet fad, urter og florale noter. Herlig fyldig vin med en god krydret og mineralsk afslutning.
Allegrini 2011, Giovanni, Recioto Classico, Italien(sød rød)
5 stjerner
Perfekt til ostebordet
Pris: 269,95 kr. v. 6 stk. (0,5l) - Philipson Wine

Smagsnoter: Parfumerede modne kirsebær, urt og mint. Fin balanceret sødme og en god forfriskende syre der giver vinen harmoni. Sød rødvin der ikke er klsitret sød. Perfekt match til et ostebord.
Corte Giara 2014, Allegrini, Soave Italien (hvid)
4 stjerner
Pris: 89,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Indbyende duft af lime, urter og sommerblomster. Stenfrugter, fyldig og rund vin, lidt tung, dog med en fin mineralsk afslutning.
Allegrini 2014, Valpolicella Classico, Italien
4 stjerner
Pris: 89,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine

Smagsnoter: Kirsebær, solbær, grøn peber og urter (jernurt). Fin fylde, en anelse hård garvesyre der vil modnes relativt hurtigt i flasken.

Alt om vin deltog i pressesmagningen der foregik i København d. 14/1-2016. Smagningen var arrangeret af den danske importør Philipson Wine”. Vinene blev præsenteret af winemaker Franco Allegrini.

Sådan bedømmer vi:
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i pris ift. kvalitet, De opgivne priser er alle tilbudspriser som oplyst ved smagningen.