|
Dansk vinhøst 2015 bliver en gyser
De danske vinavlere er udfordret med deres 2015 årgang. Det kølige forår gav en sen blomstring, og de mest anvendte druer i Danmark skal have ca. 100 dage på vinstokken efter blomstring. Det betyder at høsten er udskudt hos en lang række af de danske vinavlere. Normalt høstes der fra ultimo september til medio oktober, men i år høstes der de fleste steder ultimo oktober.
Torben Andreasen fra Dansk Vincenter i Avedøre fortæller til Alt om Vin at man her planlægger at høste omkring d. 24. oktober, det seneste høsttidspunkt i vingårdens historie. Torben Andreasens største frygt er frostvejr i oktober, da det vil betyde at man kan risikere at skulle høste før planlagt.
Dansk Vincenter er bedst kendt for deres røde Nordlund, men er de senere år gået over til at producere mousserende vine. Netop de mousserende vine kan blive redningen for 2015 høsten. Druerne til de mousserende vine må godt høstes med en god portion frugtsyre, og det er måske netop det man vil opleve i 2015 høsten der formodentlig ikke når den sædvanlige modenhed. |
|