Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

Josefine Gabriel
Champagne Lallier Wine n’ Dine på Le Sommelier
D. 28 maj bliver aftenen hvor det bliver muligt, udelukkende at drikke champagne til en 5-retters middag i restaurant Le Sommeliers franske omgivelser.
Repræsentanter fra champagnehuset Lallier kommer nemlig til Danmark for at demonstrere, hvorledes forskellige champagner faktisk kan begå sig endnu bedre i selskab med forskellige retter mad. I champagneregionen er den boblende drik tværtimod langt fra forbeholdt eller tiltænkt blot at være en aperitif. Spørger man Lallier, er det netop ved madparring, at champagnens fine noter kommer ekstra til udtryk, hvis man hermed sagt forstår at gøre det korrekt.

Derfor har Lallier og Le Sommelier’s chefkok Francis Cardeneau i samarbejde skabt en menu til at akkompagnere de 7 forskellige flasker bobler der vil blive poppet i aftenens løb. For eksempel serveres årgangschampagnerne 2005 og 2008 i følgeskab med røget størfisk og hummerbisque, hvorimod perlehøne og champignonsovs vil fremhæve de roséfarvede bobler. Lallier-husets Marie, samt den danske importør Dawson Wine vil undervejs forklare om de forskellige vine, samt deres madsammensætnings-egenskaber.

Champagne Lallier er forholdsvis ny i Danmark, eksklusivt importeret af Dawson Wine. Med en forholdsvis begrænset produktion, producerer champagnehuset vin fra udelukkende Grand Cru marker, og med længere liggetider end mange af de andre større, kommercielle champagnehuse. Huset udmærker sig ved at holde fast i den gammeldags manuelle fremstilling, samt dets lange tradition for autentiske og terroir-tro vine til konkurrencedygtige priser. Lallier er en forfriskende nyhed på den danske champagne-scene, og så kan den sågar opleves ledsaget af Francis Cardeneau’s franske gastronomi d. 28 maj til en pris af 1250 kroner.


Læs mere om eventet på: http:
http://www.dawsonwine.dk/#!upcoming-events/c1js4