Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

Engelsk mousserende på vej til at blive milliardindustri

Engelsk vin, især de mousserende har været i rivende udvikling de seneste år, men at engelsk vinproduktion nu er på vej til at blive en milliardindustri er nok en overraskelse for de fleste.

Senest har producenten “Chapel Down” udvidet arealet af vinmarker med 73 hektar, således at man nu er englands største vingård med samlet 132 hektar vinmarker. Chapel Down er beliggende i det Sydengelske Kent, og har en jordbund der minder om jordbunden i Champagne. Champagnes berømte terroir med et kalklag strækker sig som en kalkåre fra Champagne gennem Dover og videre gennem Kent. På Chapel Down dyrker man da også hovedsagligt Champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay.

Engelsk mousserende har ved adskillige blindsmagninger givet de ægte Champagnevine kamp til stregen, og endda flere gange slået dem. De gode engelske mousserende har samme fine mineralske karakter som de bedste Champagner.

Efterhånden er engelsk vin ved at blive en milliardindustri, og sammenslutningen af engelske vinproducenter anslår at der i 2015 vil blive handlet engelsk vin for lige under 1 milliard danske kr. Langt hovedparten af engelsk vin handles stadig på det engelske marked, men eksporten af engelsk vin er for stærkt opadgående.

På det danske marked er vi ikke forvænt med engelsk vin, men du kan finde nogle af englands bedre mousserende vine her:

Wine.dk: Ridgeview fra 299,- kr.
Philipson Wine: Nyetimber fra 329,95 kr.