Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Rieslingskib forlist med vin, på vej mod København

For at markere 500 året for Riesling der blev sejlet op gennem Østersøen til København, havde Løgismose en Galease med en tønde Riesling på vej til kulturnatten i København. Det stolte træskib forliste i Spodsbjerg under stormen natten til tirsdag d. 7. oktober. Heldigvis kom ingen besætningsmedlemmer til skade, men der er spørgsmåltegn ved om tønden med vin er intakt.

Ifølge Løgismose egen hjemmeside, er der spørgsmåltegn ved om vintønden er bjærget, hvorimod aok.dk skriver at tønden med Riesling er reddet på land. Under alle omstændigheder lover Løgismose at det planlagte arrangement hvor Jacob Kocemba skyder kulturnatten igang når han sætter en hane i tønden og skænker gratis Rielsing, løber planmæssigt af stabelen. Dog vil vinen naturligvis ikke blive sejlet ind til København på den stolte Galease. Se arrangementet i aov-kalenderen.

Historien om tønden med Riesling på den sunkne Galease bliver nok ikke så sagnomspunden som historien om den Champagne der efter 200 år på havets bund blev bjærget ved Ålandsøerne, eller Champagnen der blev bjærget fra Titanic. Eller endsige den sending Pingus 1995 der netop havde modtaget 100 point hos Robert Parker, der forsvandt på Atlanten på turen til USA.