Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Danskere bag den vildeste internationale vinfup
Den helt store "talk of town" i både den danske og internationale vinbranche er et dansk pars vinsvindel i de helt ekstraordinært eksklusive jetset kredse. Kredse hvor man er parat til at betale 100.000 kr. for deltagelse i en eksklusiv vinsmagning. Smagninger med legendariske vine som nærmest slet ikke kan købes for penge.

Nogle af de legendariske vine som parret angiveligt skulle have tilbudt er Domaine de la Romanée Conti 1923, Lafleur 1947, Mouton-Rothschild 1945 og dYquem 1921 og 1811.

1000 kr for tom flaske
Svindel med de meget eksklusive vine, er et kendt fænomen. Således kan over 50 % af de solgte flasker Chateau Lafite vine i Kina være falske vurderes det. Tomme flasker fra top slotte handles til flere tusinde kr., for at "genopstå" som den ægte vare til 50.000 Kr.

Det danske par Maline Meisner og Rene Dehn lavede deres eget svindelnummer. Parret stod bag den eksklusive klub "White Club" som med et indmeldelsesgebyr på over 110.000 kr. og en årlig betaling på ca. 18.000 kr. gav medlemmer adgang til smagninger af vine så sjældne at de reelt ikke bliver handlet. Smagningerne fandt sted på de mest luksuriøse jetset hoteller i fx Bern, Hong Kong og London.

For godt til at være sandt
Men klubben var for god til at være sand og de meget dyre vine, som blev serveret var efter alt at dømme ikke ægte. Det er det danske magasin Gastro, som i en artikel af Rene Langdahl Jørgensen og André Devald, har afsløret den omfattende svindel, som siden udgivelsen har givet genklang i den internationale vinbranche. Rene og André har gennem dygtigt arbejde, assisteret af internationale eksperter i vinsvindel, formået at skaffe billeder fra flere af deltagerne, der har taget billeder af nogle af de eksklusive vine. Her tegner der sig et billede af flasker med samme serie nummer og tydelige kendetegn dukker op på flasker til forskellige smagninger. Et billede viser en flaske Château Mouton-Rothschild 1945 serveret i 2011 bærer nr. 70.063. Et andet foto fra en smagning flere måneder efter viser det samme nummer.

Ingen retssag endnu
Klubben og dens hjemmeside er lukket, men ifølge Gastro har ingen endnu anlagt sag mod de to hovedpersoner, som angiveligt ikke længere skulle danne par privat. Rene Dehn menes i dag at bo i Sydafrika mens Maline skulle bo i Danmark.

Hør meget mere om den spektakulære svindel i interview med Gastros chefredaktør Jesper Uhrup på Radio 24Syv