Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Billede af Jesper Hedegaard og holdet da de vandt EM i 2012
Jesper Hedegaard og Danmark vinder VM sølv i blindsmagning

Jesper Hedegaard, Claus Tybring, Dennis Lindberg Jensen og Bent Allan Hansen opnår succes ved VM i blindsmagning
Lørdag d. 12. oktober 2013 afholdt det franske vinmagasin La Revue du Vin de France det første VM i blindsmagning. Konkurrencen foregik på Bordeaux-slottet Larrivet Haut-Brion i Graves og havde deltagere fra i alt 16 lande. Blandt favoritterne var det danske hold, der sidste år vandt EM. Det danske hold bestående af Jesper Hedegaard, Claus Tybring, Dennis Lindberg Jensen og Bent Allan Hansen havde trænet hårdt siden EM sidste år og blindsmagt flere hundrede vine,

12 vine blindsmagt - en drue adskilte Danmark fra guldet
Under finalen blev der smagt i alt 12 vine, som blev serveret 1 ad gangen med ca. 10 minutters mellemrum. Der skulle herefter gættes på drue, land, område, årgang og producent, hvorefter dommerne ud fra et skema gav point. Da resultatet blev gjort op sejrede Belgien med 106 p. foran Danmark på 2. pladsen med 100 p. og England på 3. pladsen med 97 p. En enkelt drue mere gættet rigtigt ville have givet yderligere 10 point og Danmark guldet, men sådan skulle det ikke gå! Det danske hold var da også en anelse skuffede efter afgørelsen. "Så tæt på og så alligevel ikke, sagde holdkaptajnen Jesper Hedegaard, og tilføjede:."Lige nu føler vi, at vi har tabt guldet og ikke vundet sølvet, men det skal nok hurtigt ændre sig til, at vi selvfølgelig er glade og stolte over at være blevet nr. 2. Men heldigvis sluttede vi foran englænderne, som havde tirret os lidt ved at sige i et interview, at deres største svaghed var, at de havde tabt til os sidste år.

Blindsmagning er ydmygelsens kunst, men vi går efter guldet
Vi havde flere vine nærmest helt rigtigt fortæller Jesper Hedegaard, bl.a. den hvide Bourgogne, Châteauneuf-du-Papen, Argentina og Sauternes. "Det var et flot arrangement Revue du Vin de France havde sammensat i år, og når VM afholdes næste år - formentlig i Frankrig igen - er vi allerede inviteret til at deltage i finalen. Kan vi bare få en lille smule held, har vi bestemt chancen for at gå helt til tops næste år, slutter Jesper Hedegaard. Philippe Cantenac, den ansvarlige arrangør fra Revue du Vin de France var tydeligt imponeret over Danmarks høje og konstante niveau, og udtaler, at det er symptomatisk, at de 3 bedste lande alle er ikke-vinproducerende. "De smager mere bredt og vine fra flere forskellige lande end deltagerne fra de klassiske vinlande, og det giver succes her, hvor der er vine med fra hele verden". Og det sidste må man give ham ret i, når man ser listen over vine.

Resultatliste
1- Belgien
2- Danmark
3- Storbritannien
4- Andorra
5- Frankrig & Tyskland (a point)
7- Luxembourg
8- Rusland
9- Kina
10- Finland
11- Sverige
12- Sydafrika
13- Irland, Canada og Argentina (a point)
16- Spanien

Vinene der blev smagt her
1- Domaine Gini "La Frosca" (Italien)
Soave Classico
2010
Garganega

2- Domaine Lackner Tinnacher "Flamberg" (Østrig)
Syd Steiermark
2011
Sauvignon Blanc

3- Vins d'Orrange Kama (Sydafrika)
Western Cape
2012
Chenin

4- Bonny Doon Cigare blanc (USA)
Santa Cruz
2010
Roussane (65%) og grenache (35%)

5- Château de Pommard (Frankrig)
Bourgogne Ladoix 1er Cru Gréchons
2010
Chardonnay

6- René Mure (Frankrig)
Alsace Clos Saint Landelin
2011
Pinot noir

7- Château Rayas (Frankrig)
Châteauneuf-du-Pape
1998
Grenache

8- Te Mata (New Zealand)
Hawke's Bay Bullnose
2011
Syrah

9- Atamisque (Argentina)
Mendoza
2009
Malbec

10- Alavaro Palacios Les Terrasses (Spanien)
Priorat
2009
Grenache

11- Mount Langi (Australien)
Victoria
2005
Syrah

12- Château Coutet (Frankrig)
Sauternes-Barsac
1989
Semillon