|
Dansk vinhøst 2013 i gang
Skærsøgaard ved Kolding er traditionelt tidligt ude med vinhøsten, og i 2013 starter de d. 12. September. Svend Moesgaard fra Skærsøgaard fortæller til Alt om vin: "Jeg høster normalt mine hvide sorter til de mousserende vine forholdsvis tidligt, da jeg vægter syreniveauet i druerne til de mousserende vine højt. Til gengæld høster jeg over en periode på flere måneder, da druerne til mine hed- og isvine høstes så sent som muligt."
Skærsøgaard er uden sammenligning den mest præmierede danske vingård, såvel nationalt som internationalt. Skærsøgaard har et meget bredt sortiment af vine, fra mousserende over hvide, rosé, rød, hed- og dessertvine.
Statusrapport fra nogle af de førende danske vingårde pr. 12. september 2013
Det generelle billede for 2013 er at det tegner til en flot dansk vinhøst. Foråret var en smule køligt, men blomstringen forløb perfekt, og den varme og tørre sommer gør at det sene forår er blevet indhentet. Der er god mængde og god kvalitet. Man håber på fortsat godt vejr i september og starten af oktober, men der skal en del til at ødelægge det gode billede.
Skærsøgaard, Dons v. Kolding
På Skærsøgaard ved Kolding starter høsten i dag d. 12/9. Man forventer at høste på den gode side af 10 ton flotte og sunde druer. Høsten strækker sig over en periode på ca. 2 måneder.
Er det muligt at deltage i høsten?
Man kan komme på en venteliste hvorfra man kontaktes med kort varsel. Hvis du er interesseret i at stå på listen, da send en mail til: info@dansk-vin.dk
Dansk Vincenter, Hvidovre
På Dansk Vincenter planlægges høsten at foregå d. 12. og 13. oktober. På Dansk Vincenter laver man rødvin og mousserende hovedsagligt på den blå Rondo drue. Druerne udvikler sig flot, men man søger mere modenhed og sukker i druerne. Der forventes en høst der ligger noget over gennemsnittet.
På Dansk Vincenter kan man deltage i høsten. Er du interesseret kan du sende en mail til: ta@vincenter.dk.
Domaine Aalsgaard, Ålsgårde
Hos Aalsgaard forventer man at starte høsten ultimo september. På Aalsgaard laves udelukkende hvidvin. Høsten started med sorten Madeleine Angevine, og der høstes på et tidspunkt hvor syrebalancen er i top. Herefter høstes sorter som Solaris, Kerner og Ortega. Lars Hagerman fra Aalsgaard fortæller til Alt om vin at han forventer på den gode side af 2 ton, hvilket er lidt over normalen, og at druene på nuværende tidspunkt er tip top.
Du kan deltage i høsten ved at sende en mail til: lars.hagerman@gmail.com |
|