Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Champagne mod Apple
Både de troværdige og er mere utrolige rygter er ved at koge over forud for lanceringer af den nye Iphone, som skulle løbe af stabelen 10. september 2013.

Et af rygterne går på at Iphone vil komme i en række nye farvevarianter herunder en "Champagne" farvet, som kan bringe Apple på direkte kollisionskurs med Comité Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC). CIVC er organisationen som beskytter Champagne navnet over hele verden.

CIVC har tidligere med held fået nedlagt forbud mod brug af Champagne navnet i forbindelse med bl.a. sko og undertøj. Decanter raporterer at de har været i kontakt med CIVC som dog vil afvente om rygterne taler sandt før det juridiske hold vil forholde sig til sagen.

Ordet Champagne er registreret varemærke i Frankrig, EU og i det meste af Verden og må således udelukkende bruges for at beskrive vine fra Champagne regionen i Frankrig.

Men Champagne varemærket er ikke fuldt ud beskyttet i USA hvor nogle amerikanske vine stadig bruger ordet Champagne på etiketten, uden CIVC kan forhindre det.

Hos Alt om Vin hælder vi nu mest til at denne historie er endnu en marketing gimmick i lanceringen af Iphone. Hvis historien virkelig skulle have noget på sig, så skulle vi jo heller ikke kunne købe en Champagnefarvet Toyota, eller for den sags skyld købe den populære sodavandsis Champagnebrus.