Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Mouton Rothschilds imponerende nye vineri til den nette sum af 95 millioner DKK af
Bordeaux slotte trodser krisen

De store Bordeaux slotte investerer i renoveringer og forbedringer som aldrig før. Krisen er gået helt hen over hovedet på de førende Bordeaux slotte. Faktisk har de trodset krisen. Især har Bordeaux haft succes på de asiastiske markeder de senere år, kulminerende med årgangene 2008, 2009 og 2010. Ifølge live-ex der registrerer prisudviklingen på Bordeaux vine, er priserne steget med over 50% de seneste 5 år.

Ifølge wine-searcher investeres pengene som aldrig før i spektakulære nybygninger og forbedringer af vinslottene.

Top 5 investeringer i Bordeaux
1. Chateau Montrose, ca. 150 millioner DKk.
Her er investeret i et banebrydende nyt vineri og kælder, indeholdende alt det nyeste indenfor teknolgien. Her er stor fokus på vedvarende energi, baseret på geotermik, solcelle, vind og vand.
Byggeriet forventes færdigt i 2014

2. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, ca 120 millioner DKK
Nybygninger, renovering af eksisterende og udbygning af vinkælderen. Investeringer i en lang række koniske ståltanke.
Færdigt 2013

3. Château Pavie, ca. 105 millioner DKK
Nybygget St. Emilion slot bygget med kalksten. Interiør bestående af kalksten og marmor. Ialt er der brugt ca. 200 årsværk på dette byggeri. Ch. Pavie blev i 2012 ophøjet til den absolut fineste St. Emilion klassifikation, Grand Cru Classe A.

4. Château Mouton Rothschild, ca 95 millioner DKK
Mouton Rothschild er blandt de mest investerende på venstrebredden. Her er investeret i et nyt imponerende vineri, og et nyt kunstgalleri med etiketterne fra Mouton Rotschild, der hvert år smykkes af en kendt kunstner.

5. Château Angélus, ca 70 millioner DKK
Her er lagt stor vægt på at restaurere eksisterende bygninger, og der er anvendt store ressourcer på at bygge efter traditionnelle teknikker helt tilbage til 1200 tallet. Det berømte klokketårn er blandt de bygningsdele der er restaureret.
Forventes færdigt i 2014