Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Barolo fra Luigi Einaudi og Conterno Fantino
Ved smagningen af Barolo fra Luigi Einaudi og Conterno Fantino fandt vi klasse vine både inden for den traditionelle Barolo og den mere moderne fortolkning af fadlagrede Barolo. Vii fandt endda også en vin som begge "fløje" uden kompromis kunne samles om.

Barolo kommer fra Piemonte i Norditalien og er lavet på Nebiolo druen. Nebiolo er kendetegnet ved at give garvesyreholdige og meget holdbare vine.

Det kræver en vis øvelse at forstå de flotte traditionelle Barolo vine, og for den knap så øvede Barolodrikker kan det være en god ide at starte ud med de mere moderne fadlagrede udgaver, og evt. de knap så markante Langhe Nebiolo vine fx Conterno Fantino, Ginestrino 2011 til 100 kr.

Anmeldelse
Barolo fra Luigi Einaudi og Conterno Fantino


Luigi Einaudi, Costa Grimaldi 2007, Barolo, Italien
6 stjerner
Imponerende klassisk Barolo
199,95 v.12
Smagsnoter: Mineralsk duft, integreret ikke for dominerende fad, lækker frugt. Imponerende struktur, en sand Barolo der river til.

Luigi Einaudi, Canubi 2009, Barolo, Italien
6 stjerner
Generøs harmonisk Barolo
199,95 v.12
Smagsnoter: Givende rund, ristet kaffe, chokolade, solmodne bær og mineralsk og tørvet. Harmoni, dybde og fylde, krydderier og lidt lækker frugtsødme

Conterno Fantino, Vigna del Gris 2009, Barolo, Italien
6 stjerner
Storladen, flot, harmonisk, fadpræget, moderne Barolo
299,95 v.12
Smagsnoter: Ristet kaffe, vanille og kokos indhyllet i mørk solmoden frugt vælter op af glasset, i laget lige under denne bølge kommer de klassiske mineralske Barolotoner af tjære og tobak. Flot velintegreret garvesyre. Harmonisk, stor vin, for Barolo "modernisten"

Luigi Einaudi, Costa Grimaldi 2009, Barolo, Italien
5 stjerner
Ung og spændstig mineralsk Barolo - giv den et par år
199,95 v.12
Smagsnoter: Oser af ristede nye fade, ristet kaffe, tjære og indbydende frugt. Mineralsk. Ung, voldsom, spændstig og lidt "hvalpet". Skal modne et par år på flaske førend den er klar.

Luigi Einaudi, Costa Grimaldi 2008, Barolo, Italien
5 stjerner
Harmonisk og elegant Barolo
199,95 v.12
Smagsnoter: Ristet kaffe, frugt, tjære, lakrids og mineraler, hele Barolo paletten. Rund, harmonisk og elegant Barolo, med en flot tør finish.

Conterno Fantino, Ginestrino 2011, Nebiolo Langhe, Italien
5 stjerner
Herlig frugtdreven Nebiolo
99,95 v.12
Smagsnoter: Indbydende lækker frugtnæse af jordbær og dybe og krydderier. Flot harmonisk og fregtdreven Nebiolo, med en fin men ikke voldsom garvesyre. God vin for "Barolobegyndere".

Luigi Einaudi, Canubi 2008, Barolo, Italien
4 stjerner
199,95 v.12
Smagsnoter: Ristet kaffe og lidt mørk men syrlig frugt. Mineralsk og krydret. En vis dybde og stuktur, men virker ikke helt harmonisk. Mistanke om let propfejl.

Vinene er bedømt maj 2013 og kan alle købes hos Philipson Wine

Sådan bedømmer vi
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i de oplyste priser ift. kvalitet, set i sammenhæng med forventningen til vinens typicitet.