Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Guigal Cuvee Philipson Côtes-du-Rhône 2010
Vinanmeldelse: 2010 Guigal Cuvee Philipson

Vinhandler Christian Philipson er en aktiv part, nærmest konsulterende vinmager i serien af “Cuvee Philipson”. Vinene laves i samarbejde med en lang række internationale vinmagere og fælles for dem alle er at prisen pt. ligger på 79,95 kr. flasken. Den første Cuvee Philipson blev lavet i samarbejde med kultvinmageren Guigal fra Rhone.

De senere år er andelen af Syrah i Cuvee Philipson Guigal fra Rhone blevet øget. Således indeholder 25 års jubilæumsudgaven 2010 hele 70% Syrah. Der er også skruet op for brugen af fad i denne årgang. Det har givet en Nordrhone af udtryk, en interessant udvikling af en populær bestseller.

Guigal Cuvee Philipson Côtes-du-Rhône 2010
6 stjerner
Flot Syrah fra Rhone med Cru kvalitet
Kr. 79,95
Smagsnoter: Mørk dyb moden intensiv ren frugt, fin mineralitet i næsen og integreret fadpræg. God fylde og struktur og flot længde. 2010 Cuvee Philipson er tydeligt en Nordrhone. Stor vin fuldt på højde med de nordlige Cotes du Rhone Crus. Kraftig, balanceret flot frugtrig og let mineralsk finale. En dejlig og fuldkommen rødvin der rammer bredt, fra kenderen til den afslappede vindrikker.