Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Barolo giver baghjul til italienske Cabernet Franc

Annekset på Restaurant Kanalen er rammen da Carlo Merolli byder til forårssmagning af ca. 40 italienske vine. Sortimentet spænder bredt, og på forhånd har Carlo lokket med de ikke helt typiske italienske Cabernet Franc vine. Italien er i tæt kamp med Frankrig om at have den største vinproduktion. Italien udmærker sig ved at have et enormt udbud af lokale druer, blandt de mere kendte er Nebbiolo, Sangiovese og Barbera, men også druer som Dolcheto, Corvina og Arneis er på kortet. Diversiteten er enorm, og alligevel ser man flere producenter der forsøger sig med de mere klassiske internationale sorter som Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir - og ja Cabernet Franc.

Den blå Cabernet Franc er mest kendt som en blandingsdrue i Bordeaux, men bruges også som enkeltdrue i f.eks. Loire. At der kan laves stor vin på Cabernet Franc er 1 cru classe A slottet Cheval Blanc i St. Emilion et klart bevis på. Cheval Blanc er atypisk ved at være blandet af stort set lige dele Cabernet Franc og Merlot, med en lille overvægt af Cabernet Franc.

Tilbage til den italienske smagning og de italienske vine. Carlo Merollis forårssmagning på Restaurant Kanalen foregår i en behagelig og afslappet atmosfære. Der er plads ved små borde, hvor gæsterne efter at have fået skænket vinen kan sætte sig i ro og mag og smage og bedømme den enkelte vin. Forplejningen er i top med en lille buffet der løbende suppleres og konstant står indbydende og appetitlig. Der er hele 4 timer til at smage sig igennem vinene fra det flotte “line-up”, og der er tid til snak og fordybelse. Fra Alt om Vin havde vi valgt at sætte lidt fokus på de 5 Cabernet Franc vine, men vores hurtige konklussion gik på at de klassiske italienske vine fra Barolo og Toscana var mere interessante. Cabernet Franc som varietalvine er en nichevin, og er nok for den mere nørdede vinsmager.

Et udpluk af vinene vi smagte:

Bedste Cabernet Franc
Fattoria di Sorbaiano, Toscana, Velathri 2007 IGT Cabernet Franc
Pris: 200 kr.
Bedømmelse: 5 stjerner
Smagsnoter: Bordeauxsk næse smag og struktur. Dyb frisk frugt af blåbær, vanilje og ristet fad. Et fint lille garvesyrebid. Flot og harmonisk vin - Cabernet Franc når det er bedst.

Bedste køb
Cascina Cuccu, Serralungo 2008, Barolo
Pris: 125 kr.
Bedømmelse: 6 stjerner
Blommer, røget, tørvet, tjære og en let fadsødme. Tydelig Nebiollo garvesyrestruktur. Flot enkelmarksbarolo til en uhørt konkurrencedygtig pris.

Den var sjov
Rinaldi Vini Ricaldone, Rosato Pink 2012, Filtrato Dolce (mousserende)
Pris: 85 kr.
Bedømmelse: 5 stjerner
Sød lyserød mousserende med en god sødme og et dejligt bittert Campariagtigt anstrøg der bryder sødmen. Fint blend af Moscato druens aromaer og Brachettoens sødme. Mindelser om Pink Grape. Årets sommerhit?

Alt om Vin var inviterede gæster til Carlo Merollis forårssmagning. Det var enormt dejligt at der var sat god tid af til smagningen, at man kunne sidde ved et bord og bedømme vinene i ro og mag - en lille anke kunne være at der var for få spytspande (et kendt fænomen). Forplejningen der bestod af en buffet med 2 slags carvery, lam og oksefillet med lækkert tilbehør var helt i top. Flot arrangement og god valuta for de 250 kr. som smagningen kostede.