Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Børst tænder i rødvin
Vingårde over hele verden står over for den globale opvarmning, og ønsker om reduktion af CO2 udledning.

Chateau Smith Haut Lafitte fra Bordeaux planlægger at reducerer CO2 udledningen fra vinproduktion og samtidig at tjene penge på det, ved at omdanne det til sodium bicarbonate og sælge det til tandpasta produktion.

CO2 udledning er en uundgåelig konsekvens af vinproduktion. Når gæren omdanner sukkeret i druerne til alkohol, vil de samtidig frigive en mindre mængde CO2. Ifølge Center for Industrial Agricultural på Nebraska universitetet drejer det sig om 2,85 kg CO2 som frigives til atmosfæren for hver gallon (3,78 liter) alkohol.

Udledningen af CO2 ved gæringen er dog beskeden i forhold til udledningen i forbindelse med produktion af vinflasker, pakning og transport af vinen, men det er muligt at opsamle CO2 udledningen ved gæringen.

Der foreligger endnu ikke tal eller erfaringer som viser hvordan det samlede CO2 regnestykket ser ud ved realisering af sodium bicarbonate produktionen, som vil kræve energi og dermed CO2 udledning både at etablerer og drive.