Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Fransk vinsalg stormer frem

Fransk vin kan redde Frankrigs økonomi
Mens Frankrig, som så mange andre lande, kæmper med at få overskud påhandelsbalancen, er der et lyspunkt at finde indenfor handlen med vin. Ifølge French Wine & Spirits Exporters Federation (FEVS), kan man se tilbage på et 2012 der slår alle hidtige rekorder for værdien af eksport af fransk vin og spiritus.

Således er vinen den anden største franske exportvare kun overgået af flyindustrien. Vin og spiritus står alene for et plus på 70 milliarder kr., (flyindistrien hele 150 milliarder!).

Champagne overrasker negativt i flot marked
Værdien af eksporten steg med 10% ift. 2011, og det er værd at notere sig at det er de dyre vine der i stigende grad efterspørges. I parantes bemærket kan det noteres at Champagnesalget meget overraskende havde en mindre negativ vækst i 2012. Således steg eksportenkun med 1,6% i volumen, mod de 10% i værdi. Især de nye markeder efterspørger de dyre vine og brands. BRICS landene står således for en stor del af efterspørgslen (BRICS = Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika.

Tidligere har vi skrevet om verdens 5 mest værdifulde brands indenfor vin. Alle på 5 var franske vine. Se top 5 listen, og den udvidede top 10 liste klik her