Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Kend din vin kvinde - en vinbog i øjenhøjd

"Kend din vin kvinde - og nyd den med større glæde" skrevet af Annette Roesbjerg og Nanna Wad.
Vores konklusion er at dette er en særdeles anbefalesværdig grundbog for målgruppen der på en lettilgængelig måde klæder dig godt på og giver dig gode fif med i tasken. Se hele konklusionen længere nede.

Anmeldelse
Målgruppen for bogen er klart kvinder. De vil finde stor interesse i den uhøjtidelige, friske og ungdommelige stil hvormed de to sommeliers formår at få vinen ned i øjenhøjde og legaliserer at vi nogle gange vælger vinen med den pæneste etiket når vi er fortabt, “for så pynter en smuk etiket jo også på bordet” som de skriver. Og hvordan kan en “våd vin være tør”?. Med et billedsprog, som bogen er så rig på, “bogen formår at fjerne spindelvævet fra det tunge bordeauxrøde vin lexicon ved at tilsætte lidt frisk lime”, og endda på en måde hvor respekten for forfatternes faglighed bevares.

Mange mandlige læsere vil også finde stor nytte af at læse bogen. Med “kvindelist” kan man forære den til sin kvindelige partner og tage et smugkig, og måske lære et fif eller to. De mandlige læsere vil formodentlig bladre hurtigt forbi afsnittet om “Vin og din krop” som til gengæld vakte stor interesse hos vores kvindelige medamelder.

Er du i målgruppen og mangler du viden om vin, når du f.eks. læser et vinkort, eller skal finde den rigtige vin til maden? Så er der god hjælp at hente i bogen. Der er også hjælp at hente for dem som ikke tror de forstår de fine ord som vin oftes beskrives med. Bogen lærer os at vinen smager af præcist det vi selv synes og at vi skal prøve os frem for at forstå hvad der falder i vores egen smag som vi skal stole på.

De to forfattere er begge uddannet sommelier og har skrevet bogen med et humoristisk glimt i øjet og i et letlæseligt sprog og giver læseren en fin introduktion til at kunne vælge vin på et kvalificeret grundlag og ikke kun efter den pæneste etiket. Bogen spænder vidt fra et indblik i hvad der karakteriserer vin og druer fra forskellige steder i verden (også Danmark) til hvordan man undgår ''sørøver tænder'. En førstehjælpsguide til den der elsker vin, men gerne vil have en mere basal vinviden, hvor den kommer godt rundt. Bogen indeholder også tabeller med forslag til hvilke gode billigere alternativer der er til de dyre vine, samtidig med den også slår fast at “godt håndværk koster altså - det gør en håndsyet Prada-taske også”

Konklusion
En særdeles anbefalesværdig grundbog for målgruppen. Enkelte dele af bogen henvender sig primært til kvinder. Men langt størstedelen af bogen kan både mænd og kvinder der ønsker at få en grundlæggende viden have glæde af. Bogen er skrevet i et letforståelig sprog og kan klart anbefales til folk der nyder vin, men ønsker en større grundviden. Udover at læse hele bogen, kan den også anbefales som opslagsbog f.eks for at opfriske de typiske smagsnoter via de flotte billeder..

Fakta
Navn: Kend din vin kvinde - og nyd den med større glæde. Skrevet af Annette Roebjerg og Nanna Wad
Udgivet: 2012
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Pris: 299 kr
Købes: I boghandlere eller på nettet.

Du kan læse bogens introduktion og se introduktions video, men den lækre kvalitet af bogen herunder billederne kalder på at blive læst i bogform.