Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Rekord velgørenhedsauktion varsler Bourgogne stigning
Den traditionsrige velgørenhedsauktion "Hospice de Beaune" 2012 resulterede i det højeste salg siden 2000 og viste en stigning på over en halv million euro sammenlignet med sidste år. Det totale salg, som går til velgørenhed, blev 5.9 mill. euro. Dette på trods af at der var tale om det laveste antal tønder i 25 år.

Præsidentfrue satte skub i handlen med usædvanligt tilbud
Måske et tegn på at finanskrisen er overstået men salget blev hjulpet godt på vej af den tidligere præsident frue Carla Bruni-Sarkozy som aktivt promoverede salget af årets ”President’s Lot” (350 litre Grand Cru Corton, Cuvée Charlotte Dumay) ved at love at levere den personligt hvis den nåede et bud på 250.000 euro. Med en pris på 270.000 kan Carla godt booke billet til Ukraine for at besøge forretningsmanden som købte den.

Fingerpeg om prisudviklingen på Bourgogne
"Hospice de Beaune" der siden 1851 er afviklet 3. søndag i november, bruges af markedet til at give et fingerpeg om prisudviklingen for Bourgognevine. Men da der er tale om en velgørenhedsauktion kan man ikke direkte oversætte de absolutte priser fra auktionen til det øvrige "kommercielle" marked.

De høje priser var forventet og vil forventeligt smitte af på forbrugerpriserne pga. den øgede efterspørgsel på Bourgogne på de fleste markeder og den lave produktion.

Velgørende auktion
Vinene på auktionen kommer fra "Domain de Hospice de Beaune" en velgørende organisation med godt 60 hektar Bourgognemarker, hvoraf hovedparten er klassificeret som 1'er og Grand Crû. På auktionen bortauktioneres vinen i hele tønder - en tønde forventes at kunne omsættes til 288 flasker tappet vin.