|
På Noma får man vin med klumper i
På Noma får man vin med klumper i, ja det er faktisk titlen på bogen som Pontus Elofsson chefsommelier på NOMA udgiver 29. oktober 2012.
Hvad drikker man til René Redzepis Michelinstjernede mad på Noma? Pontus Elofssons bog giver svar og formidler de erfaringer han har fået gennem arbejdet med at fortolke Renés mad og finde vine som passer til tankesættet bag Nomas køkken.
På Alt om Vin har vi ved flere lejligheder haft glæde af Pontus Elofssons store viden om mad og vin sammensætning. Således bidrager Pontus her med sit bud på "Vin til nye asparges"
Uddrag fra bogen:
"Det afspejler sig i stilen på Nomas mad, som kort beskrevet er elegant og let, oftes med rene, friske og stringente smage.
De vine, som jeg generelt syntes passer bedst til den type mad, har samme egenskaber. Det handler om vine fra køligere appellationer med høj, frisk syre, stor mineralitet og elegant struktur. I Frankrig er det frem for alt vine fra Champagne Loire, Savoie, Jura, Beaujolais og Bourgogne, som opfylder de krav. Men der findes også vine fra andre dele af Frankrig f.eks. fra Rhone og Alsace som kan passe ind i sortimentet. Uden for Frankrig benytter jeg mig især af vine fra Tyskland, Østrig og Norditalien."
Men der findes også dansk vin i kælderen på Noma. Læs her aov-artiklen "Verdens bedste restaurant har dansk vin på kortet" hvor Pontus dengang udtalte at "Nordlund 2008, Fad no. 6 er den klart bedste Nordiske vin"
Pris: 300 Kr. bl.a. i Bog & Ide
Læs uddrag af bogen her
Om Pontus Elofsson
Pontus Elofsson, født 1970 og opvokset ved Sveriges vestkyst. Ændrede i en alder af 26 efter studier ved Lunds Universitet kurs mod sommelierfaget og arbejdede på flere københavnske toprestauranter, inden han i 2004 blev sommelier på Noma. |
|