|
Vinderen af Roussillon Dessert Trofæ 2012 kåret
Roussillon Dessert Trofæ 2012 blev mandag den 8. oktober 2012 afgjort og vinderholdene blev:
- 1. plads, Kok David Johansen og sommelier Sammy Shafi fra fra den etstjernede Michelinrestaurant Kokkeriet, København
- 2. plads, Pâtissier Palle Sørensen og sommelier Kim Thygesen, Rest. Mellemrum, Aarhus
- 3. plads, Kok Peter Steen Hansen og sommelier Mads Poulsen, Rest. Komfur Aarhus
Vinderholdet skal deltage i den europæiske finale i Perpignan til april næste år, hvor Danmark har vundet to gange før, sidst i 2011 hvor Daniel Kruse og Jacob Christiansen fra Formel B vandt.
For at vinde Roussillon Dessert Trofæ er det ikke nok at være en dygtig dessertkok. Det kræver også en dygtig Sommelier til at finde det perfekte vinmatch til desserten. Opgaven går ud på, at en dessertkok/konditor/chokolademager sammen med en sommelier skaber det bedste match mellem en hedvin fra Roussillon og en dessert ud fra et tema, som i år var tørrede frugter og honning.
Sammy Shafi havde valgt en Maury 2008 vintage Blanc fra producenten Mas Amiel til at match den spændende desserten Tørret frugt og honning i urter og røg Det rapporters at de mange forskellige dele gik op i en højere enhed, bl.a. chokoladeterrine med honning, nødder, figner med røget whisky, en frossen sponge af appelsin, timian og rosmarin, en nougatine, is med marcipan og honning, chokoladeskaller ... honningfromage ....
Tillykke til Sammy og David og held og lykke til den europæiske finale.
vin doux naturels fra Roussillon
Roussillon er kendt for sine "vin doux naturels" - naturligt søde vine. De søde vine produceres ved at man tilsætter spiritus til vinen inden den er færdiggæret. På denne måde dræber man gærcellerne mens der endnu er sukker i vinen. Vin doux naturels har typisk en alkoholstyrke på 15%. Princippet i denne produktion er den samme som for portvin, men i Roussillon har man anvendt denne teknik i adskillige hundrede år, før end den blev brugt til Portugals portvine. De søde Roussilon vine er hovedsagligt lavet på den hvide og meget aromatiske Muscat drue, men der produceres også en del røde. |
|