Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Anmeldelse: La Nerthe, Chateauneuf du Pape
Philipson Wine har netop optaget importen af vinene fra La Nerthe og Alt om Vin deltog derfor September 2012 i en presse smagning med vinene fra Chateau Neuf du Pape slottet. I øjeblikket tilbydes en række introtilbud.

Ejerne af Chateau Neuf slottet La Nerthe ejer også lidt Cotes du Rhone parceller, der tappes under navnet La Renjarde.

Vores overordnede konklusion er at La Nerthe laver en række teknisk flotte vine. Især 2010 vinene begejstrede, her kan du uden undtagelse gøre nogle rigtig gode køb.

AOVs favoritter:
 • 2010 Cotes du Rhone Villages Massif d Uchaux La Renjarde. 6 af 6 stjerner.
  Intens ungdommelig kraftfuld vin. 79,95 kr.

  Flot mørk og dyb farve, næsen oser af solbær, brombær og lækre fadnoter af ristet kaffe og karamel. Vin med flot struktur, dejlig struktur, garvesyren er tilstedeværende og stadig meget ungdommelig og kontant. God krydret afslutning af hvid peber og garrique. Køb og drik med jævne mellemrum og oplev hvordan denne vin udfolder sit potentiale de kommende 2-5 år.

 • 2010 Chateau Neuf du Pape, Blanc La Nerthe (hvid). 6 af 6 stjerner.
  Frisk, eksotisk og forførende, ganske enkelt. Pris 249,95 kr.

  Meget indbydende næse med citrusnoter og forårsblomster. Melon, nektarine og citrusfrugter i smagen, og stadig let cremet i strukturen. Sprød og lækker. Velegnet til skaldyr og grillet fisk. Mange penge for en hvidvin, men valuta for hver en krone.

 • 2010 Chateau Neuf du Pape, Les Granieres de La Nerthe. 5 af 6 stjerner
  Balanceret og elegant Chateau Neuf med masser af dimensioner til god pris. 139,95 kr.

  Meget givende næse af blåbær, læder, kamfer og ristet fad. En dejlig rund og krydret vin med en dejlig bund af mineralitet. Ung vin, men kan drikkes med stor fornøjelse allerede nu, og de kommende 5 år.

Desuden bedømte vi følgende:

2010 Chateau Neuf du Pape, Cuvee des Cadettes, La Nerthe
Kamfer, Eucalyptus, kokos, karamel, ristet kaffe, blåbær og brombær - hele paletten. Vin med ufattelig power i flot flot balance med fløjlsblød garvesyre. Vinen er decideret lækker og cremet. En topvin der kan nydes allerede nu, men klart vil udvikle sig positivt de kommende 5 år. 5 store stjerner.
Pris 499,95 kr. 5 af 6 stjerner

2006 Chateau Neuf du Pape, Cuvee des Cadettes, La Nerthe
Lækker mørk dyb frugt og toner af ristet kaffe fra det velintegrede fadpræg. Lækker balenceret moden frugt, flot struktur og fylde og et dejligt mineralsk præg. Drikkemoden nu. 5 store stjerner.
Pris 499,95 kr. 5 af 6 stjerner

2005 Chateau Neuf du Pape, Cuvee des Cadettes, La Nerthe
Klar og kølig frugt, lækker indspundet i noter af ristet fad. Garvesyrestrukturen i denne vin er heltperfekt. God tilstedeværende, men stadig fløjlsblød garvesyre. Meget imponerende vin som er en sand nydelse. Drikkemoden nu, men udvikler sig stadig de kommende 5-10 år. 5 store stjerner.
Pris 499,95 kr. 5 af 6 stjerner

2009 Chateau Neuf du Pape, Rouge La Nerthe
Åbner langsomt men sikkert op for klassiske Sydrhone noter af blåbær, kamfer, krydderurter, læder og et lækkert touch af ristet fad. Vokser i glasset. I smag og struktur er det power over kompleksitet i denne varme og tørre årgang.
Pris 249,95 kr. 5 af 6 stjerner

2008 Chateau Neuf du Pape, Rouge La Nerthe
Garrique, lakrids og dejlige mineralske noter i næse og smag. Let blåbær og jordbærfrugt. Finesse over power i en vanskelig årgang. God til lettere retter af vildt og måske kylling.
Pris 169,95 kr. 4 af 6 stjerner

Frigives snart!
På smagningen blev vi også præsenteret for tapningen af:

2010 Chateau Neuf du Pape La Nerthe, 6 af 6 stjerner.
Klar og dyb mørk frugt, lækkert fadpræg af ristet kaffe. Topvin. Pris endnu ukendt (Kommer snart i forsalg. Vurdering sat fra en pris på omkring 250-300 kr.)
Høj andel af Syrah der giver vinen dybde fylde og karakter. En vin der rummer alle de flotte Chateau Neuf du Pape kvaliteter, med fylde, power, elegance og finesse kombineret i en og samme vin. Topvin i topårgang.

Priserne er introduktionstilbud og som oplyst ved smagningen. Priserne er ved køb af 12 stk.

Læs mere om Chateau La Nerthe
Vinene kan købes hos Philipson Wine