Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Opbevar din vin under 1.000m vand
Opbevar din vin på havets bund 150km ude i Atlanterhavet på 1.000m dybe, det er tilbuddet fra Verdens første vinopbevaringsservice på havbunden.

Det er Frank Labeyrie fra Chateau du Coureau som næste år planlægger at åbne vinopbevaring servicen "Vin Mille Lieu Sous Les Mers" som meget passende er et ordspil med reference til den franske titel på Jules Vernes "En verdensomsejling under havet"

Frank har de sidste 5 år testet denne form for opbevaring med 10.000 flasker af sin egen vin på 5m vand og er overbevist om de perfekte forhold med konstant temperatur, ingen ilt og totalt mørke vil vise endnu bedre resultater på de store dybder.

Gevinsten er ifølge Frank at vinen ældes langsomt hvorved frugtens intensitet bevares længere og giver en dybere smag.

Vinene forventes lagret på havbunden i op til 10 år i rustfrit stål kasser som kan modstå det høje tryk.

Servicen planlæges at åbne i juni 2013 med en årlig pris på ca. 125 kr. per flaske.