|
Frederiksdal Gods får ny ønolog
Fra høsten 2012 får Frederiksdal Kirsebærvin hjælp af en anerkendt, dansk ønolog, der skal forfine godsets kirsebærvine.
Den danske ønolog Anne Juel Christensen har arbejdet med vin flere steder i Europa. Senest har hun overtaget vinificeringen af den danske vin Nordlund fra Avedøre.
Fra høsten 2012 skal hun være ønolog for kirsebærvinsproduktionen på Frederiksdal Gods på Lolland. Det er første gang, at hun skal arbejde med andet end druer.
"Frederiksdals flotte resultater har overbevist mig om, at den danske Stevns-kirsebær har et enormt potentiale, Men de opfører sig meget anderledes end druer, så det er lidt af en udfordring", siger Anne Juel Christensen og fortsætter:
"Men godset kirsebærvine er allerede af høj kvalitet, så jeg sover roligt om natten. De skal bare forfines yderligere. Det rigtig sjove bliver, når vi skal udvikle helt nye vintyper på Nordens drue", siger hun.
Det glæder man sig til på godset.
"Vi har i årevis drømt om at lave en lavalkoholisk, frisk og sprudlende kirsebær-rødvin. Men den kode, har vi ikke kunne knække, men vi håber, at vi i samarbejde med Anne kan nå frem til et resultat, vi er lige så stolte af, som vi er for vores dessertvine", siger Harald Krabbe, godsejer og partner i Frederiksdal Kirsebærvin. |
|