Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Naturvin, kan det overhovedet drikkes?
Fri vin, naturvin, biodynamisk eller "bare" økologisk vin, det kan være lidt svært at finde rundt i begreberne. Importørerne Rosforth & Rosforth, Petillant og WineWise var gået sammen om at afvikle en stor vinsmagning på Østernbro under titlen "Fri vin". En lang række vinbønder var mødt frem og skænkede af deres biodynamiske vine, vine der er dyrket uden brug af sprøjtemidler og kemikalier. Gæringen skal helst foregå med de naturlige gærceller der sidder på drueskindet og svovl er nærmest bandlyst i produktionen. Disse økologisk og biodynamiske vine går under betegnelsen "naturvin".

Naturvin svinger voldsomt i kvalitet
Især udeladelsen af svovl er med til at vinene hurtigt risikerer at miste deres friskhed (de har tendens til at oxidere), og vinene kan eftergære på flasken. Naturvin har ry for at være meget svingende i kvalitet, og mange for at være decideret fejlbehæftede.
En faglig vurdering af vinene på "Fri vin"
Frederik Kreutzer der har sin egen vinblog skriver om Fri vin smagningen:

"De var over en bred kam ikke imponerende. Der var for få vine som var markant over middel og alt for mange der var decideret dårlige."

Frederik slutter dog noget mere opløftende med denne oplevelse:

"Georges Laval, Champagne. Sluttede rundturen med Champagne - altid en god beslutning. 2006 Brut Nature, Millesime - hold da op en flot stil. Klar og frisk med herlig citrus, bakket op af fede cremede noter fra lagringen. Kompleks og lækker. Dagens bedste vin."

Læs hele Frederiks blogindlæg klik her