Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Mousserende australsk vin med skruelåg
Mousserende vin nu med skruelåg

De første mousserende vine med skruelåg er ifølge Harpers på vej på markedet. Ifølge den australske producent af skruelåget, kaldet Viiva, er det bedre til at holde på boblerne og naturligvis får man desuden de andre kendte fordele ved skruelåg med i købet som nemmere at åbne, ingen risiko for propsmag, og større ensartethed i udviklingen af vinen på flaskeniveau.

Skruelåget har ydermere den fordel at flasken efter åbning kan lukkes igen, og boblerne kan på denne måde holde op til flere uger efter åbning.

I første omgang er skruelåget udviklet til mousserende vine lavet på tankanlæg - og egner sig ikke til vine lavet på Champagnemetoden hvor kulsyren i flasken udvikles ved 2. gæring på flasken. Viiva skruelåget er endnu ikke udviklet til det høje Champagnetryk, men der forskes i udvikling af skruelåg der også kan modstå det høje tryk i Champagne på over 5 bar.

Vi har endnu ikke set skruelåget på det danske marked.

Laszlo´s Vin/Hungary
HUNGARIA EXTRA DRY
Tør mousserendevin med skruelåg

90 point ud af 100
www.vinoversigten.dk

Meget lys, pænt, meget store bobler. Dråbeagtige gardiner. Virkelig sprød duft a la hø og hasselnødder. Dufter forbløffende meget som rigtig champagne.

Producenter er blandt de bedste 10 i verden!
http://www.effervescents-du-monde.com/pages/20_result/index.en.html

Törley Charmant Doux, sød mousserendevin, med skruelåg
En meget populær sød mousserendevin!
Tørley Charmant Doux´s elegante udseende og harmonisk aromatiske smags komposition skaber altid glæde for den søde mousserendevins venner.

Vi handler med tør/sød mousserendevine med skruelåg på siden 2001, altså i Danmark !!!