Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Parker skræmt af egen indflydelse og taler om arvtager

Robert Parker fortæller åbent og ærligt i interview at han til tider er skræmt over sin egen indflydelse på vinmarkedet. Især indflydelsen på de eftertragtede Bordeaux vine gør indtryk, men han udtaler i interviewet til live ex at han prøver ikke at tænke for meget over det.

Tallene viser Parker indflydelse
En undersøgelse på Wineyield viser at Robert Parkers ratings for 2009 udgivet d. 1. marts 2012 betød at værdien af udvalgte Bordeaux vine natten over steg med mere end 500 mill. DKK. Se undersøgelsen HER

Faktisk mener Parker ikke at nogle burde have så meget indflydelse på markedet, men ser dog også de positive sider. Den megen “hype” om Bordeaux ratings gør at Bordeaux producenterne må anstrenge sig i konkurrencen om at lave de bedste vine. Hans vurderinger er blot et udtryk for påskønnelse af de mange kræfter der lægges i fra Bordeaux producenterne også fra de lavere klassifikationer som eksempelvis Crû Bourgeois. Parker udtaler at udviklingen er gået så stærkt i Bordeaux, at over en bred kam, kan man sige at 2. vinene til 1. crû slottene i dag er bedre end deres 1. vine var for 30 år siden. Så når snakken går om Parker har fået for meget indflydelse på markedet, trækker Parker lidt på skulderen, og siger "skyd ikke budbringeren".

Arvtager står klar
I samme interview fortæller Parker at han ikke indenfor de nærmeste 5 år har planer om at trække sig tilbage som The Wine Advocates smager af Bordeaux vine, men han forsikrer at når tiden er inde, vil der være kvalificerede kræfter klar til at tage over. Selv peger Parker på engelske Neal Martin som et godt bud til at overtage hans position som Bordeaux smager, men intet er afgjort på forhånd.