Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Man skal være ond ved sin vin, jo bedre bliver den
Sådan siger Sven Moesgaard, i afsnit 3 af danske druer, om sine vinstokke der står på en kæmpemæssig grushøj på Skærsøgaard. Sven er blandt pionererne i dansk vinavl, og har eksperimenteret med snart sagt alle varianter af vin siden hans første kommercielle vin i 2001. I afsnittet bliver vi præsenteret for Dons Mousserende, Eiswein, Ædelsød vin og også en hedvin. Med Svens mange erfaringer er hans klokkeklare råd til Helge Dürrfeld at han skal satse på hvide druer, og helst mousserende. Danske druer har en god portion syre, i stil med de nordiske æbler.

I afsnittet er der en meget fin gennemgang af hvordan mousserende vin bliver til, især degorgeringen er enorm interessant at følge.

Nikolaj Kirk laver en ustyrlig ret af grisekoteletter, søkrebs, æble og spidskål, der matches op mod Dons Mousserende.

Det skal prøves ved lejlighed. Velbekomme.

Se afsnit 3 af Danske druer her.

På alt om vin finder vi afsnittene om dansk vin og tilhørende mad underholdende, og de giver et utrolig godt indtryk af dansk vin. Hvad synes du? Vi vil meget gerne høre din mening, giv din kommentar ved at bruge “kommenter indlæg i bunden af dette vindue
torben
Spændende udsendelser der giver et helt nyt billede af mulighederne i Danmark.