Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Fup Brunello og nu også fup Amarone i DK
De italienske vine er populære blandt forbrugerne, ikke mindst de store ikonvine. Derfor er det på sin vis også naturligt at det netop er 2 af de store ikoner, Brunello og nu senest Amarone der har været udsat for forfalskninger.

I sidste uge blev det afsløret at forfalskede Brunelloer havde fundet vej til det danske marked. Det drejer sig om en forfalskning af Brunelloen Poggio San Polo fra 2001, og der skulle være ialt 30.000 falske flasker i omløb. Den forfalskede Brunello har været solgt til den for Brunello forholdsvis lave pris af 100 kr. pr. flaske.

D. 21. december kom det så frem at der også er falske Amaroner i omløb i Danmark. Ifølge BT drejer det sig om 8400 flasker forfalsket Cantina Valpolicella Negrar Amarone Classico 2007 solgt i danske supermarkeder. Etiketten afslører dog forfalskningen, da Valpolicella fejlagtigt er stavet "Valpolice".
Hans Thomas
Jeg er sikker på jeg oplevede noget lignende - men gjorde desværre ikke noget ved det.

I quickly købte jeg for et halvt år siden en Bolla Amarone 2007 på tilbud. - Jeg bemærkede godt at butikken havde 2 forskellige etikketter på deres Bolla 2007 amaroner - men det kan der jo være mange årsager til..

Vinen blev købt til hurtig konsumering - men da jeg sad og drak vinen - blev jeg med det samme - ikke bare dybt skuffet - men også mistænkelig. - Der var tale om en mørk, hæderlig kraftig men meget ekdelig og anonym vin. - Den havde for mig INGEN mindelser om god vin og i særdeleshed ikke en amarone som jo er temmelig karakteristisk -især de bedre af slagsen som Bolla ligger i nærheden af. - Og det var for mig absolut slet ikke en Bolla.

Det ærgrer mig at jeg ikke fik gjort mere ved det over for Quickly. - Der var jo rent faktisk mulighed for at smage samme vin med 2 forskellige etiketter henholdsvis efterfølgende i hvertfald at købe flere af dem med samme etiket som min.

Hvis muligt ville jeg nemlig gerne sammen med indkøberne henholdsvis nogle fagfolk gerne være med til at vurdere disse "fejlflasker". - Og nej. - Der var ikke tale om vine behæftet med fejl eller sygdomme. - Det var vin der ikke var hvad det gav sig ud for.

- Men ak - jeg føler mig som en skurk at jeg intet gjorde ud afsagen...