Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Nero D Arcole, Godt og spændende alternativ til Amarone elsk
Amarone er med sin voldsomme koncentration og sin blide syre blevet enormt populær blandt forbrugerne. Amaronens karakteristika fremkommer ved at druerne tørres forinden vinen gæres. Typisk tørres druerne så de mister 30-40% af deres vandindhold. I tørringsprocessen sker der også forandringer til garvesyren og syrestrukturen i druerne. Alt i alt giver denne teknik koncentrerede højalkoholvine med blid syre.

Amaronens popularitet betyder at vi nu ser flere og flere producenter der forsøger sig med denne teknik, også udenfor Valpolicella distriktet, og med andre druer end de klassiske Amaronedruer, Corvina, Rondinella og Molianara.

Kan disse vine måle sig med Amaronens kvaliteter? Aov har prøvesmagt nogle af disse vine, og vi vil her på siden anmelde dem løbende. Vores første anmeldelse lover godt.

2008 Nero d Arcole Merlot DOC, Veneto, Italien
Kr. 149,75 hos Skjold Burne
6 stjerner
Fantastisk Amarone fortolkning af Merlotdruen. Supervin.

Smagsnoter: 80% Merlot lavet på Amaronemetoden. Sorte kirsebær, blommer, kaffe og chokolade og marcipan. En fyldig og rund vin, balanceret med lidt tørvede aromaer, lidt mineralitet og en god syre.

Et absolut godt og spændende alternativ til Amarone, og så afgjort en vin der fortjener at komme på bordet juleaften.


Fra samme producent, har vi smagt en Merlot lavet på Ripassometoden, altså en vin der er eftergæret på kvaset fra ovenstående vin.

2008 Rinero Merlot IGT, Veneto, Italien
Kr. 79,75 hos Skjold Burne
5 stjerner

Intens, fyldig og frisk vin i flot balance. Lækker madvin.

Smagsnoter: Lækker intens duft af kirsebær og blommer og let ristet kaffe fra fadlagring. En vin med struktur og fylde og en god frisk syre der bringer vinen i balance. Lækker madvin.