Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Et billede fra den New Zealandske sydø. Her forstår man inspirationen til at dyrke Grüener Veltliner
Er Grüner Veltliner den nye Sauvignon Blanc?
Den hvide druesort Grüner Veltliner, kendt som Østrigs national drue, er helt ufortjent relativt ukendt på det danske marked, som på de fleste markeder uden for Østrig. Her på Alt om vin er disse meget aromatiske vine flere gange blevet foreslået bl.a. som den perfekte ledsager til Sushi, og også udvalgt blandt ugens vindere.

På New Zealand har de fået øjerne op for mulighederne i Grüner Veltliner druen og flere forventer at den kan sætte landet på verdens vinkort som Sauvignon Blanc har gjort over de sidste 30 år.

Udplantning af den "nye drue" er stadig beskeden men voksende specielt på sydøen hvor det kølige klima passer godt til druen.

Ifølge Decanter udtaler Heidi Seifried fra vingården Seifried "så snart vi havde muligheden for at ekspandere med Grüner Veltliner, greb vi muligheden, og nu er vi startet på at eksportere til England"

Der ser ud til at være et voksende salg af New Zealandsk Grüner Veltliner og flere engelske importører melder om udsolgt og stor interesse fra engelske top restauranter som har fået øjenene op for de aromatiske vine som passer godt til mad, og adskiller sig fra de Østrigske.