Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Eksplosiv vækst i salget af Moscato, Riesling og Malbec vine
Ifølge en analyse fra A.G. Nielsen instituttet er salget af Moscato, Riesling og Malbec vine vokset eksplosivt de seneste 2 år i USA.

De 6 mest solgte vintyper er Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Gris og Sauvignon Blanc som samlet udgør 64% af værdien af vin som sælges i USA. Men andre druetyper viser overraskende vækst.

De seneste analyser viser at salget af Moscato vine er steget med hele 95% det sidste år både i værdi og volumen. Riesling er steget 12% i volumen og Malbec er steget 49%, mens den populære Merlot er faldet 4% og Syrah er 10%

Spørgsmålet er om vi vil se samme tendens i Danmark.
Ifølge A.G. Nielsen er tendensen drevet af 2 faktorer. For det første den stigende købedygtighed hos den spansktalende befolkningsgruppe, som nu udgør 50 mill mennesker. De køber generelt sødere vine og vine fra Sydamerika.

Den anden årsag, som naturligt også vil kunne drive tendensen i Danmark, er den stigende popularitet af lettere vintyper. Dette er specielt gældende for aldersgruppen 17-46 som foretrækker lettere vine med lavt alkohol.