Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Ny St. Emilion klassifikation vedtaget
Den nye klassifikation som har været under behandling siden januar 2011, er nu 16. juni 2011 underskrevet af den franske regering og vil erstatte den seneste klassificeringen fra 2006 som forsagede kritik og retsligt efterspil.

Den nye klassifikation, som vil blive brugt fra 2012 årgangen, opdeler stadig slottene i de kendte klassifikationer herunder top klassifikationerne Grand Cru, Grand Cru Classé og Premier Grand Cru Classé.

Vurderingen og dermed opdelingen basseres på blindsmagning af samtlige slottes vine i alle årgangene 1999 til 2008 samt vurdering af slottets tekniske udstyr, hygiejne, renommé og markedsposition.

Siden den første annoncering er betingelserne blevet lettet en smule, således at et klassificeret slot har mulighed for at købe flere vinmarker og sælge vin fra disse under samme klassifikation, som det kendes fra Médoc. I St. Emilion vil der dog være skrappere krav herunder krav om at slottet kan vise samme kvalitet som da det oprindeligt blev klassificeret.

Slotte kan nu ansøge om placering i de forskellige klassificeringer. Vi venter spændt på resultaterne, som nok skal foranledige diskussion når resultatet bliver kendt.

Læs mere om den nuværende klassifikation og se hvilke slotte er med.