Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Cuvee Philipson Rioja 2008
Frisk nyfortolkning af Rioja
Alt om vin har prøvesmagt en ny og frisk fortolkning af Rioja, en vin der står i skærende kontrast til den noget tungere klassiske og fadlagrede "old school" Rioja.

2 af klassens frække drenge, ikonvinmageren Telmo Rodriguez og vinhandleren Christian Philipson har i samarbejde lavet "Cuvee Philipson Rioja". Spanske Telmo Rodriguez, der har en baggrund hos bl.a. Petrus og Guigal, er kendt for at udfordre de klassiske Riojaproducenter med sine friske og frugtdrevne vine.

Christian Philipson har tidligere lavet egne blends i samarbejde med kendte producenter, mest kendt er samarbejdet med Guigal om en "Cuvee Philipson Cotes du Rhone". Alt om vin har talt med Christian Philipson om hele ideen med disse specialblends.

Fælles for disse blends er frugtdreven, elegant og mineralsk vin, hvor brugen af fade er nedtonet. Christian fortæller til Alt om vin hvordan han gennem dette samarbejde får optimal indflydelse på vinens kvalitet og vinens præg, og dermed også sikrer kontinuitet for sine kunder. Et andet fællestræk for Cuvee Philipson vinene er at de alle koster 69,95 pr. flaske, uanset om det er vine der er lavet i Frankrig, Chile, Argentina eller som nu i Spanien. Rioja blendet er den seneste der er frigivet, men ifølge Christian er der flere blends på vej, bl.a. i samarbejde med den kendte vinmageren Michel Rolland og kooperativet "La Chablisienne"

Anmeldelse af "Cuvee Philipson Rioja 2008"
New style Rioja. Friskhed og fornyelse der med sin elegance og frugtdrevne stil adskiller sig fra den tunge og klassiske fadlagrede Rioja.
5 stjerner

Smagsnoter: Lækker ren frugt, kirsebær og blommer. Fin koncentration båret oppe af en blød men bestemt garvesyre, afsluttende med et pift ef det velekndte Riojakrydderi og et hint af vanille. Den livlige frugtsyre gør vinen til en fin ledsager til pastaretter, kylling og lam på grillen. Server vinen ved ca. 16 grader. Køb nu og drik i løbet af sommeren.

70 kr. v. 12 stk. hos Philipsonwine

Vinen er smagt juni måned 2011