|
Skal god Riesling smage af Petroleum?
Et strejf af petroleumsduft i en ældet Riesling betragtes normalt af vinelskere som et stort plus. Det kan være en særdeles intens og spændende oplevelse. Nu siger den kendte og anerkendte franske vinmager Michel Chapoutier at petroleumsaromaerne er uønskede og tegn på fejl i vinene.
Som brettanomyces (en vildgær der giver kostaldsaromaer i vinen) er petroleums aromaerne en fejl i vinene. Fejl der paradoksalt nok af vinelskere betragtes som en del af vinenens karakter. Petroleumsaromaerne opstår ifølge Chapoutier i Riesling vinene pga Riesling druens skrøbelig struktur. De skrøbelig druer nedbrydes allerede ved let overmodning, og hvis ikke de behandles med yderste forsigtighed frigives petroleumsaromaerne.
Uanset om der er tale om fejlbehæftede vine eller ej, så finder vi på aov at disse herlige Riesling vine er en stor oplevelse. Vi er ikke ene om denne betragtning, se hvad Jyllandsposten skrev om ugens vinder (Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2007) her på aov i uge 1:
Jyllandsposten skrev: "Fornem kompleks og klassisk riesling med herligt udviklet petroleumspræg. Harmonisk vin med styrke og rigdom. Tilpas sødme og flot ren ekstraktrig frugt med intens og lang eftersmag. Karakterfuld vin."
Hvad synes du? Har du smagt en Riesling med petroleumsaromaer, og var det en god oplevelse? Kommenter gerne dette indlæg.
|
|
Jeg er stor ynder af petroleumssduften og smagen i modne Riesling vine. Jeg importerer selv tyske vine og har en Riesling Spätlese fra 1997 med en udviklet petroleumssmag og en sødme, men samtidig en frisk syre, som passer utroligt godt til f.eks. gåselever. Den koster 120 kroner hos Nur Wein. Kan bestilles på tlf. 40201457 eller br@nurwein.dk
|
|