|
Calvados af danske æbler
Sven Moesgaard fra Skærsøgaard vin har altid været meget ambitiøs og eksperimenterende. Siden 2001 har Skærsøgaard produceret kommerciel dansk bordvin, og er mest kendt for deres mousserende vine der ved flere lejligheder har modtaget internationale medlajer. I 2008 lancerede Skærsøgaard en dansk grappa, brændevin lavet på druekvas. Nu udvider Skærsøgaard sortimentet med dansk produceret "Calvados" og "Pommeau". Skærsøgaards nye produkter hedder henholdsvis "Dons Calva" og "Æbleau".
Inspirationen til Dons Calva og Æbleau kommer fra de Normandiske Calvados og Pommeau. I en pressemeddelelse udsendt fra Skærsøgaard hedder det:
"Basen i ÆBLEAU er den danske calva, som har været på barriques i et år, der siden er blandet ned til 17% alkohol med rå frisk æblesaft. Det mixede produkt kommer yderligere på fad i 14 måneder. Både sødme, frugt og bitterhed integreres herved, og der fremstår en aromafyldt hedvin.
Den kan anvendes som dessertvin ved stuetemperatur og som aperitif afkølet."
Brændevinen og hedvinen kommer i handlen omkring påske 2011, og kan købes hos H.J. Hansen og Vinspecialisten. En Æbleau kommer til at koste 145 kr. og Calvaen 195 kr.
Alt om vin anmelder de nye Skærsøgaard vine i uge 15.
Pressemeddelelse fra Skærsøgaard kan læse i nedenstående PDF link.
Link til Skærsøgaards hjemmeside: klik her
mere information
|
|