Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Dordogne og Gironde floderne deler Bordeaux. Højre bred er Merlot land, venstre er Cabernet Sauv.
2010 Bordeaux højre bred sprænger rammerne
30 St. Emilion og Bordeaux højrebredsproducenter præsenterede deres 2010 vine ved en smagning for vinjournalister i London. Vinene der blev præsenteret spændte fra St. Emilion Grand Cru Classé til Bordeaux Superieur (se artikel om klassifikationer andet sted her på siden).

2010 gav særdeles modne druer, og især den ellers tidlige Merlotdrue udviklede et voldsomt højt sukkerniveau inden høsten. Vinene fra højre bred, der traditionelt er Merlot baserede, 80% Merlot er nærmest normen, har i 2010 et usædvanligt højt alkoholniveau på i gennemsnit 14,5%, og i nogle tilfælde helt op til 15,5%.

2010 er en meget anderledes årgang med tilnærmelsesvis overmoden Merlot, hvorfor der generelt er anvendt en del mere af den syreholdige Cabernet Franc at balancere vinene. Som et lille korriosum kan det nævnes at den mest feterede højrebredsvin, Cheval Blanc, udmærker sig ved normalt at være produceret på ca. lige store dele Merlot og Cabnernet Franc.

Det generelle indtryk er at der er tale om spændende vine, men det høje alkoholniveau er med til at vanskeliggøre bedømmelserne. De mindre producenter har i 2010 produceret spændende og meget koncentrerede og parfumerede og krydrede vine.

Den store årlige Bordeaux "en primeur" smagning finder i 2011 sted i dagene 4-8. april.