Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Damiano Alberti fra Enomania
Danmarks bedste vinkort belønnet af Michelin guiden
Ved afsløringen af 2011 tildelingerne stod det klart at NOMA trods sin position som verdens bedste restaurant ikke fik den 3. Michelin stjerne. Faktisk var der ingen ændringer i tildelingen af stjerner til de danske restauranter. Geranium der af eksperterne var spået til at få 1 og måske endda 2 stjerner, måtte tage til takke med en "rising star".

Til gengæld kom der nogle nye og spændende restauranter ind på Bib Gourmand listen. Der er stor hype om stjernerne, men måske Bib Gourmand i virkeligheden er mere interessant for langt de fleste, da Bib Gourmand tildeles til restauranter som af Michelin inspektørerne vurderes til at servere god mad til rimelige priser.

Ny på listen er bl.a. Frederiksberg restauranten Enomani, som ved Årets Gerricke i 2010 fik tildelt den flotte pris "Årets udskænkning", dette skete ud fra en samlet betragtning om et imponerende vinkort, korrekt servering af vinene, herunder korrekte glas og temperaturer. Læs artikel på aov.dk om Enomanias kåring til "Årets udskænkning" 2010 klik her

Følgende restauranter fik i 2011 tildelt Michelins Bib Gourmand:

Enomania (ny på listen)
Le Sommelier
Restaurant Kanalen
Mêlée (ny på listen)
L’Altro
Frederiks Have
Orangeriet (ny på listen)
Relæ (ny på listen)
Søren K (ny på listen)
Restauranten på Skovshoved Hotel (ny på listen)
Kødbyens Fiskebar
Famo