Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Valpolicella er meget mere og meget andet end Amarone
Der produceres andet end amarone i det norditalienske vinområde Valpolicella. De fleste af vinene er meget anderledes end deres berømte hyggeonkel.

Sådan skriver Rasmus Holmgård på sin blog. Blogindlægget giver et godt overblik over de spændende vine der fra Valpolicella, men som står lidt i skyggen af den "hypede" Amarone. Rasmus fortsætter:

Jeg synes, det er lidt synd, at så få danskere er opmærksom på de fine, saftige og lette rødvine, som udgør langt størstedelen af produktionen i vinområdet nord for Verona. Og så er den voldsomt populære vintype ripasso heller ikke til at komme uden om. Men hvad er forskellen på en almindelig valpolicella, en valpolicella classico, en valpolicella superiore og en valpolicella ripasso?

Ripasso findes fx både med og uden betegnelsen classico, og det samme gør superiore. Samtidig kan ripassoen også være både en almindelig Valpolicella, som er lavet på den såkaldte ripasso-metode, og den kan være klassificeret som superiore. Det er langt de fleste. Lad os tage et kig på, hvad alle ordene betyder.

Lær mere om hvad der gør en Valpolicella eller en Ripasso til en Classico eller til en Superiore så læs hele Rasmus blogindlæg ved at klikke her