Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Find én fejl. Der mangler et glas årgangschampagne til at ledsage retten fish n chips med mushy peas
Kultchampagnen Salon perfekt match til Fish n Chips
Den store engelske vinimportør Corney & Barrow, overraskede alt og alle, inklusiv vinmageren selv, ved at frigive kultchampagnen Salon 1999, en Champagne til små 2.000 kr., ved en Fish n Chips frokost på Restaurant Geales i Notting Hill, London.

Salon er blandt den absolutte top af Champagneproducenter. Huset blev etableret i 1905 og har kun i 37 årgange fundet høsten god nok til deres Blancs des Blancs Champagne. Blancs des Blancs betyder at de udelukkende bruger den grønne drue Chardonay til deres Champagner. Druerne kommer alle sammen fra Grand Cru marker i Le Mesnil. Salon Champagne ligger i 10 år på flasken med gærkontakt, før end de degorgeres og gøres klar til salg.

Didier Depond der er direktør og vinmager hos Salon tog lanceringen i stiv arm, og proklamerede at det var første gang han smagte sin Champagne med Fish n Chips med mushy peas, men at det var et perfekt match.

Nu venter vi bare på at én af de danske forhandlere af Salon, Philipson Wine eller Leisner Wine laver en Winemakers dinner – med den gode traditionelle engelske Fish n Chips ledsaget af Salon Champagne.