Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Slut med hovedpine af vin
En del forbrugere oplever at få hovedpine af selv af mindre til moderate mængder af vin. Forskeren Hennie van Vuuren fra univeristetet i Vancouver har brugt 15 år på at forske i problemstillingen. Heenie fandt ud af at cirka 30 procent udviser en vis følsomhed overfor histaminer i vinen der opstår under den malolaktiske gæring. Histaminerne er med til at give hovedpine hos dele af vindrikkerne.

Heenie har forsket i nye gærtyper, og har efter 15 års arbejde fået godkendt sin nye gærtype (ML01) i Nordamarika. Ved anvendelse af ML01 produceres ovennævnte histaminer ikke. ML01 er endnu ikke godkendt i Europa, men hvis du køber amerikansk vin er der en god chance for at du allerede har drukket vin på den nye gærtype. Der er ikke noget krav om at producenterne skal oplyse om gærtype på etiketterne, og indtil videre har producenterne valgt ikke at give denne information. Heenie håber naturligvis at producenterne inden længe vil skilte med det, når de har anvendt ML01 gærtypen.