Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Er husets vin god nok?
Husets vin koster typisk 150 til 200 kr. på vinkortet. Det er som oftest den billigste vin på kortet, og ofte er den valgt ud fra en parameter om at "Huset" skal have en god fortjeneste på vinen. Der er altså ikke mange kroner til indkøb af husets vin, og det afspejles naturligvis i vinens kvalitet.

Husets vin er for mange en "signatur" for restaurationen, men gør restauranterne nok ud af husets vin?

Hvad synes du?
Køber du selv husets vin når du går på restaurant, eller vælger du fra vinkortet? Hvor meget er du villig til at ofre på vinen?

Vær med til at starte en debat om emnet her ved at klikke på "kommenter" i bunden af dette vindue.



Som inspiration til debatten kan du læse et Blogindlæg skrevet af vinskribent Rasmus Holmgård om emnet. Rasmus skriver bl.a. følgende om modsætningen mellem forventningerne fra kunderne og restauratørerne:

"Gæsten opfatter husets vin som restaurantens bedste bud på en god vin til en lav pris, og restauranten opfatter husets vin som en vigtig indtægtskilde fra de gæster, som alligevel ikke går så højt op i vinen"

Rasmus foreslår ydermere i sit blogindlæg at der laves en "Danmarks bedste husets vin" konkurrence.

Læs hele blogindlægget her


Vær med til at starte en debat om emnet her på aov.dk ved at klikke på "kommenter" i bunden af dette vindue.
Erik Lindblad
Husets Vin er ofte en vin, som restauranten ikke er forberedt på at besvare spørgsmål omkring.
Spørger man specifikt om, hvad husets vin konkret er for en vin, kommer man ofte ud for, at man ikke får det at vide.
Jeg husker en oplevelse jeg havde på Restaurant Horcher i Madrid - i øvrigt en udmærket restaurant.
Jeg bad dem anbefale en vin til maden, og de anbefalede ligefrem Husets Vin.
Jeg spurgte derpå, ikke uden en vis skepsis " Hvad kan De fortælle mig om Husets Vin ?", og det svar jeg fik var, at "Husets vin serveres i en karaffel. Vi har så stor tillid til, at De vil synes om den, at hvis De mod vor forventning ikke er tilfreds, så var den på husets regning".
Derpå sagde jeg trygt ja tak til husets vin, som viste sig at være en dejlig Tempranillo.