Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Australiens fineste vine i klassifikation
Hvis man vil tale om Australiens top-vine med autoritet, kommer man næppe uden om "Langton’s 2010 Classification of Australian Wine" skriver Thomas Andersen, Australskvin.dk

Langton klassifikationen revideres hvert 5. år og i den nye 2010 revision har 123 vine opnået æren at være med i klassifikationen. Ved den første klassifikation i 1991 nåede kun 34 vine med.

Langton klassifikationen inddeles i kategorier og i 2010 fik 17 af de 123 vine påtegnelsen "Exceptionel". I denne kategori ses kendte vine som ikonvinen Penfolds Grange.

I de i alt 4 kategorier ses vine fra flere producenter som også kendes fra det danske marked fx. Penfolds, Wynns Coonawarra, Wolf Blass, Peter Lehmann og Hardy. Dog er det disse mærkers top vine som er med.

Klassifikationen er baseret på elemeter som omdømme og vedholdenhed, som måles på kriterier som tilstedeværelse i markedet, vedholdende kvalitet, efterspørgsels-volumen og realiserede priser. En vin skal være lavet i mindst 10 årgange for at kunne optages i klassifikationen.

Se det fine overblik over de 123 vine som kom med i 2010 Langton klassifikationen Klik her