Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Xu Lei's 2008 etiket (kør musen henover for større billede)
Kinesere drikker etiketter
Det er efterhånden ved at være velkendt at de nyrige kinesere er glade for store Bordeaux vine. Den kinesiske interesse er medvirkende til at priserne for de store Bordeaux vine nærmest er eksploderet. Bordeaux vinslottene har for længst set betydningen af det kinesiske marked, og flere har været på charmeoffensiv i det kinesiske.

Senest har Mouton Rotschild valgt at lade den kinesiske kunstner Xu Lei står for etiketten til deres 2008 årgang. Mouton Rotschild har siden deres 1946 årgang hvert år valgt en stor international kunstner til at udsmykke deres etiket. Tidligere har kendte kunstnere som bl.a Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso, Andy Warholl og også danskeren Per Kirkeby stået for etiketterne. (Se alle etiketterne på dette link

Alene da rygtet i 2009 gik om at det skulle være Xu Lei der udsmykkede Mouton's 2008 etiket steg priserne på vinene med 20%. Sidenhen er priserne steget jævnt. Og da det blev endelig offentliggjort at Xu Lei var kunstneren for 2008 etiketten, steg priserne straks med yderligere 20%. En kasse 2008 Mouton Rotschild blev ved ugangen af 2009 handlet for ca. 20.000 kr., ved udgangen af 2010 blev den samme kasse vin handlet for ca. 90.000 kr.

Det kinesiske marked har i særdeleshed haft øje for de meget prestigefyldte 1. crû vine, men spekulationerne går nu på hvilke vine der fremover vil vække det kinesiske markeds interesse. Der gættes på at etiketter såsom Beychevelles der har en tegning af et sejlskib vil være populær, da båden kan minde om kinesiske dragebåde, og dermed er let genkendelig. Leoville Poyferre har et dragesymbol på etiketten, og denne vin spås også at vække interesse. 5. crû slottet Lynch Bages forventes at blive belønnet for tidligt at imødekomme det kinesiske marked, Lynch Bages var allerede tilbage i 80'erne på charmeoffensiv i Kina, og i det aktuelle marked er der registreret en klart stigende interesse for dette slot. Også en fremadstormer som Pontet-Canet ser ud til at klare sig godt på det nye marked.