Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Sukkermåling af mosten
Den danske vinhøst er godt i hus
Den danske vinhøst 2010 er nu i hus hos de vingårde aov har talt med. Høsten 2010 har været lidt af en udfordring. Det kølige forår og den kølige forsommer betød en forholdsvis sen blomstring. Dette har igen betydet at høsten har været en anelse senere i 2010 end normalt.

De vinbønder som aov har talt med har lagt en stor del af høsten i uge 41, og fået den sidste del i hus d. 17. oktober.

Op til høsten har der været lidt pessimisme at spore hos de danske vinbønder, men de der holdt is i maven og høstede forholdsvis sent er blevet positivt overraskede over kvaliteten.

Eksempelvis udtaler Jørgen Teik fra Hjelm vingård på Møn til aov: "Egentlig havde jeg ikke troet at min Rondo skulle blive til noget i år. Høsten viste dog et sukkerindhold på ca. 80 oeschle, svarende til et potentielt alkohol på ca. 11%. Jeg er godt tilfreds med kvaliteten og modenheden, og producerer i mod min oprindelige forventning rødvin af årets Rondohøst".

På Dansk Vincenter i Avedøre har man haft samme oplevelse. Her har man en yderst tilfredsstillende modenhed, og parceller af Rondo med potentielt alkohol på hele 12%. Til gengæld er man ikke helt tilfreds med mængden. "Sammenlagt er vi ikke meget over 2 ton druer, men til gengæld har vi via hårdt sorteringsarbejde opnået en høj kvalitet. Kvaliteten er det der betyder mest for os. Som eksempel kan jeg fortælle at alle Rondodruerne er blevet håndafstilket" oplyser Torben Andreasen.

Dansk vin 2010 tegner et billede af en lidt mindre årgang i kvantitet og af middel kvalitet.