Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


En stor del af den danske vinhøst foregår ved frivillig arbejdskraft
Danske Vinbønder holder is i maven ved sen høst
Høsten 2010 har været en udfordring for de danske vinavlere. Sen blomstring har nødvendiggjort en sen høst, og tendensen er at de danske vinavlere høster 1 til 2 uger senere end normalt.

Aov har ved en rundringning d. 14/10 fået følgende status fra nogle af de førende danske vingårde:

Dansk Vincenter, Avedøre
Torben Andreasen oplyser at man begynder høsten i week-enden. Her forventes det at få hovedparten af høsten i hus. Den seneste uges gode vejr har været med til at give druerne den sidste del af den modenhed som man har ventet længe på i år. Interesserede kan stadig nå at deltage i høsten, se Dansk Vincenters hjemmeside.

Domain Ålsgårde
Lars Hagermann udtaler at have høstet godt og vel halvdelen. Der er høstet Madelaine Angevine og Solaris, samt en del Ortega. Lars tvivler stærkt på om Kerner og Siegerebe overhovedet vil blive høstet i år. Der er pt. høstet ca. 2 ton

Hjelm Vingård, Møn
Jørgen Teik oplyser at høsten starter her i week-enden, og at man starter med de hvide sorter. P.g.a. sygdom i Rondomarken ser det lidt sløjt ud med hensyn til de røde, men en smule Frûburgunder skulle der gerne komme i hus.

Skærsøgård, Kolding
Mathias rapporterer at de blev færdige med høsten i tirsdags, på nær deres Leon Millot. Leon Millot høstes efter planen på søndag – da frosten er på vej. Hidtil er der høstet ca. 5-6 ton.

Utopia, Kelleris
Søren Hartvig står midt i høsten da aov ringer til ham. Vi er ca. halvvejs fortæller Søren. Det er en vanskelig høst. Modenheden er ikke helt perfekt, men hvis ikke jeg høster nu, så rådner det hele væk fra mig. Der er stor forskel på modenheden i min mark, så der bliver stor selektion i år. Indtil nu har jeg høstet ca. 4 ton.