Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Der er nok ikke tale om håndhøstede druer!
Tyve høster og stjæler 30 ton Cabernet Sauvignon
Languedoc-Roussillion vinbonden Roland Cavaille måtte gnide øjnene en ekstra gang da han stod op forleden dag. I nattens mulm og mørke havde tyve høstet og stjålet 30 ton fuldmodne Cabernet Sauvignon druer.

Markerne der blev stjålet fra lå afsides. Tyvene havde i nattens ro høstet en hel parcel. Det er ikke første gang dette er sket i Sydfranske Languedoc-Roussillon. Politiet mener at det er rivaliserende vinbønder der har stjålet denne høst, og har ladet den indgå i egen produktion.

Roland Cavaille må således vinke farvel til en stor del af sin omsætning for 2010. De stjålne druer er værdisat til ca. 120.000 kroner. Der findes ikke forsikringer for denne slags forbrydelser, så pengene ryger lige ud af Roland Cavaille's lommer.

Det er ganske normalt at høste om natten - især i de varme klimaer. Det giver en mere frisk og syrerig vin at høste om natten hvor det er køligt. Så det har ikke i sig selv vakt den store opsigt at høsten har været i gang på dette tidspunkt.


Kasper
Vildt! Noget forbandet svineri. Har hørt om et par danske vinavlere der har haft samme problem, bare i langt mindre målestok.